Loading...
september 5, 2019#

Världens lyxigaste kryssningar

För många när de hör ordet kryssningar går tankarna till skrikande barn, massor av turister och magsjuka. Riktigt så är det inte, utan se det istället som chansen att se världen och dess magiska platser.  Samtidigt som du kan ta del massor av lyx genom att njuta av livet då du får härlig underhållning, god mat och blir uppassad. Så varför inte checka in på en av världens lyxigaste kryssningar och lev livet.

SS Maria Theresa

Det är riktigt svårt att hitta någon mer lyxigare kryssning än ombord på SS Maria Theresa. Fartyget har en modern design på utsidan, men låt inte det lura dig. För när du väl stiger ombord kommer du mötas av en inredning som är inspirerad av kejsarinnan Maria Theresa från Österrike. Hon levde för 300 år sedan och kryssarens insida har en barockstil som tar dig tillbaka till 1700-talet.

Boendet är ultralyxigt för de 150 gästerna och de kan dinera i restaurangen och koppla av med en fika på det traditionella wienska kaféet. Dessutom går det att njuta av spabehandlingar, ta ett dopp i poolen eller bli underhållen med film på biografen. Allt är överdådigt och du reser längs floden Donau från mytomspunna Budapest till vackra Passau. Resan tar åtta dagar och fartyget passerar genom länderna som till exempel Österrike, Ungern och Tyskland, men även fyra av UNESSCO världsarv.

Seven Seas Explorer

Ombord på Seven Seas Explorer kombinerar du ett härligt cruising livet med massor av mega-lyx. Den dyraste sviten på kryssningsfartyget kostar cirka 100 000 kronor per natt. Du kommer märka av att alla aktiviteter genomsyras av lyx för att matcha plånböckerna på resan. Det finns nämligen exempelvis en cigarrklubb, golf, spa och casino. Har du väl haft råd med att köpa dig en biljett för att åka på denna lyxiga kryssning i världsklass, så kan du luta dig tillbaka för allt ingår och du behöver faktiskt inte betala för något mer ombord.

Seven Seas Explorer

Har du checkat in i någon av de glamourösa sviterna har du också tillgång till en egen bil med chaufför och turistguide i varje hamn som fartyget ankrar vid. Vill du lära dig mat kan du anmäla dig till matlagningskurs eller koppla av med en bok som du hittar i fartygsbiblioteket. Explorer seglar från Lissabon till legendariska Kapstaden. Kryssningen tar 25 dagar och under resans gång kan du uppleva solnedgångar, se savanner från underbara Madeira via Gran Canaria, Cap Verde, Gambia, Senegal, Nambia och Ghana.

Meroe

Har du fascinerats av berättelser från Egypten och velat kryssa längs Nilen, så kan du göra det nu. Meroe är en dahabiya (klassiska egyptisk segelbåt) som ger dig en autentisk och unik upplevelse längs Nilen. Du får en panorama svit som har fönster från takt till golv. Du kan umgås med de 20-tal gäster på däck. Där avnjuter du traditionell egyptisk mat och överväldigande solnedgångar.

Kryssningen på floden tar sex dagar och börjar i Luxor och avslutas i Aswan. Under färden görs strandhugg för att du ska uppleva historiska och spännande juveler, så som till exempel Nehhbet templet, Khnum, gravar och mumier. Du får ta del naturens skönhet, färskfångad fisk, bad i Nilen och intim kvällsvandring bland sanddynorna i öknen.

Comments are closed.