Loading...
maj 25, 2018#

Royal Caribbean’s kryssningsfartyg Symphony of the Seas, del 2

Att Symphony of the Seas har ett stort utbud av faciliteter, aktiviteter, restauranger, barer och hytter vet vi nu. Hela fartyget är som en stor stad och det är precis som om man är på sol- och badsemester, citysemester och upplevelsesemester på en och samma gång. Resan blir lite till vad man gör det till. Vill man ha en äventyrsresa så är det fullt möjligt, vill man sola och bada så gör man det och vill man ha känslan av att vara i en storstad på semester så är även det fullt möjligt med de olika så kallade stadsdelarna ombord. Men vilka är de alla stadsdelarna och aktiviteterna?

De sju stadsdelarna

 

De sju stadsdelarna består av Central Park, Boardwalk, Royal Promenade, Pool and Sports Zone, Vitality Spa and Fitness, Youth Zone och Entertainment Place. Central Park är ett parkliknande promenadstråk. Här finns det mycket grönska och bänkar och bord att sätta sig vid för att läsa en bok eller äta något gott. Här finns det några få restauranger också. Boardwalk är en plats för barn och vuxna. Här finns lekområden och en karusell mitt i gången. Det finns även en gigantisk rutschkana och ett par olika restauranger. Här finns även Sugar Beach vilket är ett nytt koncept för Royal Caribbean. Sugar Beach är en plats full med sötsaker och där barnen även har möjlighet att få baka. I stadsdelen Royal Promenade kan man göra sin egen pizza, shoppa eller besöka de barer som finns. På andra våningen av stadsdelen spelas live-musik och på barerna sjungs det karaoke. Pool and Sports Zone ligger högst upp på fartyget och är utomhus. Här finns den högsta vattenrutschkanan till havs, en trio av vattenrutschkanor, Splashaway Bay vilket är ett vattenlekområde för barn, ett solarium, surfsimulatorer, mini-golf och basketboll-, volleyboll- och fotbollsplaner. Här finns även världens första zip-line till havs. Vitality Spa and Fitness är där man slappnar av. Här finns det behandlingar av olika slag, bastu, en skönhetssalong, frisörer och mycket mer. Det är även ett gym i området och det finns yoga- och pilatesklasser. Youth Zone är uppdelat I fyra områden för barn från 0 till 11 år. Här finns lekgrupper, pyssel, ett vetenskapslabb, en äventyrsteater och ett discoområde. I Entertainment Place finns Royal Theater som visar fullskaliga produktioner av musikalen Hairspray och Flight: Dare to Dream. Här finns även lasertag, en fullskalig ishockeyrink och dans och ståupp-komiker på kvällarna.

Bionic Bar

 

Ombord Symphony of the Seas finns flera olika barer men det finns ingen som liknar Bionic Bar. Denna bar består nämligen av robotbartenders. Genom en skärm och sitt personliga kort beställer man sin dryck och ser på medans robotarmen tillreder och blandar din drink. Drycken serveras sedan i ett glas på en smal form av band där glaset låses fast mekaniskt. För att få sin drink får man dra sitt kort och glaset går nu att ta. Symphony of the Seas är verkligen full av överraskningar och även om man varit på dess systerfartyg finns det mycket som är helt nytt på Symphony of the Seas, världens största kryssningsfartyg.

Bionic Bar

Comments are closed.