Loading...
juni 25, 2018#

Regent Seven Seas Cruises – Seven Seas Explorer

Regent Seven Seas Cruises är ett företag med fem kryssningsfartyg och som satsar på fartyg med mindre passagerarkapacitet och hög standard. De erbjuder lyxiga kryssningar och besöker över 300 hamnar över hela världen. Deras nyaste fartyg heter Seven Seas Explorer och har år 2018 fått pris för Bästa hytter, Bästa restauranger och Bästa kryssning. Angående just hytterna så är de alla sviter. Det finns alltså inga andra hytter ombord än sviter. Som jag sa så är detta lyxiga kryssningar.

Seven Seas Explorer

Detta fartyg har en kapacitet för 750 passagerare och antalet däck är totalt 10. Seven Seas Explorer beställdes år 2013 och byggdes på tre år av Fincantieri vilket är ett italienskt företag. Fartyget döptes den 13 juli 2016 i Monaco och gjorde sin jungfruresa samma eftermiddag. Fartyget väger 55 000 ton och sägs vara det lyxigaste kryssningsfartyget som någonsin byggts. Fartyget är bland annat utsmyckat med stora mängder av italiensk marmor och sten av sorten Carrera. En ansenlig summa av bladguld användes av skeppsbyggaren och inredningen är luxuös och påkostad med bland annat kristallkronor gjorda av tjeckisk kristall.

Seven Seas Explorer

Inuti fartyget och dess hytter

Antalet däck är som sagt 10 och benämns från däck 4 till däck 14. På däck fyra finns en stor teater och ett minst lika stort kasino i Monte Carlo-stil. Däck 5 består av bland annat ett spaområde, en asiatisk restaurang och café, lounge och olika företagscenter. Däck 6 består till största del av sviter med möjligheter till träning. Däck 7, 8 och 9 är enbart sviter medans det på däck 10 är både sviter och två lyxiga restauranger och ett område för privata middagar. Däck 11 är poolområde och restaurang på ena sidan och andra sidan är bibliotek, konsthall och en massiv utsiktslounge. På däck 12 ligger några av de finaste sviterna och det är även samma däck som sportområdet ombord är på. Här finns en liten golfbana, en boulebana, shuffleboard och en löpbana som går runt hela däcket. Högst upp på fartyget, på däck 14, ligger fartygets allra finaste sviter. Alla hytter är som sagt sviter och de har alla balkong. De minsta balkongerna är på 5 kvadratmeter medans de största är på hela 92 kvadratmeter. Den största och mest lyxiga sviten är Regent Suite och det påstås att sängen i denna svit ska ha kostat 115 000 dollar. Sviten är 281 kvadratmeter stor, har två badrum och två sovrum, två privata balkonger, en pool, ett spa, bastu, ångrum, solarium och jacuzzi. Ska man åka på kryssning på världens lyxigaste fartyg så varför inte ta den lyxigaste sviten. De andra sviterna, som är 14 till antalet, är dock inte så pjåkiga de heller. Den minsta sviten är dock endast på 20 kvadratmeter med en liten balkong. Men dock så märks det även i denna svit att det är påkostad med både inredning, säng och allt möjligt. Den längsta kryssningen som Seven Seas Explorer är på 33 nätter och den kortaste är på 10 dagar. Om det är en lyxig kryssning man vill ha, så har man hittat helt rätt med Regent Seven Seas Cruises och Seven Seas Explorer.

Comments are closed.