Loading...
juni 2, 2018#

Norwegian Escape

Norwegian Escape tillhör rederiet Norwegian Cruise Line. Norwegian Escape har olika kryssningsalternativ. Dessa är Bahamas och Florida, Bermuda, Kanada och New England, Karibien och Europa. Fartyget är från år 2015 och har en kapacitet på 4 266 gäster. Därtill tillkommer en personalstyrka på 1 733 personer. Norwegian Escape är 325 meter långt och består av 20 däck totalt.

Ombord

Vart ska man börja? Lite så känner man när man kliver ombord på sin kryssningsresa. Det är ett riktigt stort kryssningsfartyg med mycket underhållning, restauranger, barer och aktiviteter. Maten ombord håller hög klass och det finns totalt 18 stycken olika restauranger ombord. Förutom de vanligt förekommande restaurangerna finns även ett par mer speciella. Teppanyaki är en äkta japansk Hibachi-restaurang där man sätter sig ner och låter kocken tillreda maten åt en framför en vid bordet på en stor grill av stål. Moderno Churrascaria är ett brasilianskt steak house som serverar fantastiskt kött i kreativt format. Det finns även en italiensk och fransk restaurang ombord bland annat. Barerna är nästan lika många som restaurangerna, totalt 14 stycken. En av dessa är Headliner’s Comedy Club där komiker uppträder varje kväll. Spice H20 ligger utomhus på däck 17 och är mycket populär på kvällarna. En annan bar på samma däck och som även den är utomhus är Vibe Beach Club. Här är bara de över 18 år välkomna och det finns badtunnor och mycket annat för att ge ett mycket avslappnat intryck. Ombord finns även underhållning i form av teatrar, musikaler och familjeaktiviteter. Det erbjuds även en lång lista av behandlingar inom spa- massage- och skönhetsområdet. En populär sak ombord är de så kallade Thermal Suites som är uppvärmda sviter som innehåller både pool och bastu. Vill man shoppa ombord så är det på däck 8 man ska bege sig till. Här finns de åtta olika affärerna ombord för shopping. Dessa innefattar bland annat Carolina Herrera, Lacoste och The Jewel Box. På däck 16 finns ytterligare en affär, men denna är dock till för om man vill inhandla något innan man beger sig till poolområdena och innehåller strandleksaker, böcker, solkräm med mera.

Aktiviteter ombord

Ombord finns olika områden för aktiviteter. Sports Complex på däck 19 är till för den aktive som vill klättra, spela boule eller basketboll. Ombord finns även en arkadhall, kasino, minigolf, gym och det helt nya Snow Room vilket är ett iskallt rum för den som vill stimulera blodcirkulationen en liten stund. Det populäraste området är dock Aqua Park. I detta området finns även ett område för de minsta barnen. Aqua Park är fyllt med vattenrutschkanor och man har de snabbaste vattenrutschkanorna till havs här. I barnområdet kan man spendera en hel dag utan problem. Här finns vattenkanoner och vattenlekar i alla möjliga former. Fartyget har många olika hytter som passar alla. De billigaste är långt ner i fartyget och de dyraste, The Haven, befinner sig gömda på däck 17 och 18. Dessa är de lyxigaste och mest välutrustade boendena ombord och här ingår 24-timmars butlerservice, concierge-service och ett privat soldäck. Norwegian Escape har ett gott rykte om sig och deras kryssningar är oftast fullbokade. Vill du kryssa med fartyget gäller det att vara ute i god tid med din bokning.

Comments are closed.