Loading...
september 4, 2018#

Kryssningen – Ett alternativt boende för senioren, del 1

Något som har blivit ett mer populärt alternativ hos folk är att helt enkelt bosätta sig ombord på ett kryssningsfartyg, där man hyr en hytt och sedan köper en ni biljett för varje resa fartyget tar. Detta kanske låter lite underligt och konstigt men jämför man med länder där boendet är oerhört dyrt tillsammans med att man faktiskt kan arbeta ombord, speciellt om man är en digital nomad som många kallar sig själva idag. Detta innebär att personen i fråga inte nödvändigtvis är knuten till en fysisk plats för att kunna sköta sitt jobb utan allt individen behöver är en dator och ett fungerade internet. Därefter kan alla arbetsuppgifter skötas online. Det motsvarar som att bo på ett hotell fast i detta fall ett flytande hotell som gör att personen gång på gång får möjligheten att avnjuta alla dessa underbara stopp som fartygen gör under sina turer, njuta av alla de kulturer som man regelbundet stöter på men framför allt, ta del av den utsökta maten som hela regionen kring Medelhavet erbjuder.

Ett alternativ för pensionären

Ok, kanske inte så mycket för den svenska pensionären då kostnaderna i Sverige inte ställer sig lika höga som kostnaderna som medföljer att bo på ett äldreboende främst i USA. Vissa av dessa ställen tar riktigt hutlösa priser varje månad för att förse den äldre generationen med ett tak över huvudet, hjälp med dagliga sysslor, lagade måltider och hjälp med städning, tvätt och som så även behövs, mer personliga procedurer. En del av dessa har nu insätt att istället för att kasta ut alla dessa pengar på boende av denna typ, ett boende som vi måste erkänna kan vara en aning deprimerande stundom, kan inte riktigt mäta sig med att bo ombord på ett kryssningsfartyg, där kryssningens besättning står till gästens förfogande precis som personalen på äldreboendet. Och tittar man på priset mellan de två olika alternativen så skiljer det inte så mycket och ombord på ett fartyg får resenärer nya handdukar, lakan och annat ett par gånger i veckan, något som de garanterat inte skulle få om de bodde på ett traditionellt äldreboende. Dessutom blir besättningen mer än bara en besättning, många av dem blir även vänner med dessa fasta resenärer och ser dem som en del av familjen och gör det lilla extra som behövs för att underlätta det hela för personen i fråga. Priset att ”bo” ombord på ett kryssningsfartyg kostar i regel lika mycket som ett äldreboende och kan även i vissa fall även vara ett billigare alternativ, men vilket boende skulle kunna ta dig från hamn till hamn, uppleva olika kulturer och maträtter vecka efter vecka. Du som boende befinner dig ständigt på resande fot och får då chansen att inte enbart njuta av värmen, också ta del av alla dessa färgstarka kulturer.

Ett alternativ för pensionären

Skulle olyckan vara framme, ja då finns det en läkare och sjuksyster ombord och personer som skadats mer allvarligt, flygs från fartyget till närmsta sjukhus, som personerna har inget att oroa sig för under sina resor.

Comments are closed.