Loading...
september 10, 2018#

Kryssningar på hemmaplan, del 1

Nu behöver man inte bege sig utomlands eller resa långväga för att kunna ta del av kryssningar. För oss svenskar är det första och självklara alternativet när det gäller kryssning, den ökända finlandskryssningen, något som i sig kanske inte bör kallas för en kryssning då det är mer en tur från Sverige till Finland där resenärerna åker för att dricka, ha skoj och kanske spela lite på blackjack eller slots men också för att koppla av i de olika poolerna som finns. Frågar du individer från 20 år upp till 50 så kommer majoriteten, om inte 70 till 80% säga att dom har rest på en finlandskryssning någon gång under sitt liv. Men vilken kryssning är det då som gäller, då det finns olika alternativ.

Viking Line

Viking Line är en av de två stora aktörerna på denna marknad, och en kryssning som i regel lockar till sig den yngre skaran resenärer, den grupp individer som åker för att festa, dricka i stora mängder och ha skoj. Men allt detta kommer också med en del problem som vi läst i tidningarna under de senaste åren, med våldsamheter och våldtäkter ombord. Detta hindrar dock inte resenärer från att bege sig ut på denna kryssning. Rederiet erbjuder två olika typer av kryssningar, en som vara i 24 timmar och en på 36 timmar där det första alternativet är det populäraste av de två. Nu är det inte enbart för att festa som många väljer att åka. Det är också ett ypperligt alternativ för dig som individ att bunkra upp ditt barskåp där hemma, då du har möjlighet att köpa skattebefriad alkohol så fort du befinner dig på internationellt vatten och med dagens regler gällandes införsel, kan du mer eller mindre ta in hur mycket du vill och därigenom spara en ordentlig slant jämfört med om du gått på systembolaget, speciellt då resan i sig stundom kan kosta under hundralappen för en B- eller C-hytt.

Silja Line

 

Silja Line

Silja Line är den andra stora aktören och precis som Viking Line lockar den till sig den yngre skaran resenärer men också medelålders, som åker för att ha skoj men kanske inte nödvändigtvis dricka sig stupfulla och föra en massa oväsen av sig. Mer för att koppla av med sin partner, komma bort och få ett avbrott från vardagen. Liksom Viking så erbjuder man två alternativ även här och återigen är det den kortare kryssningen som är den mest attraktiva

Birka Princess

Det tredje största rederiet, Birka Princess, är också det minsta av de tre aktörerna men trots detta lyckas man hålla verksamheten igång och förse resenärer med en avkopplande resa. Detta rederi riktar in sig mer mot medelåldersresenären, och är således ett utmärkt alternativ för dem som vill komma bort, få lite avkoppling, god dryck och mat utan att behöva vara omgiven av en massa dryga och fulla ynglingar i 20-års åldern. Skulle jag åka på en resa, då hade jag själv nog valt att åka med Birka Princess, det finns inget värre än folk som inte vet sina begräsningar och som inte kan dricka med måtta.

Comments are closed.