Loading...
augusti 16, 2018#

Kryssningar i Medelhavet del 3

Jag inledde denna serie med att ta en närmare titt på de olika kategorier av kryssningar som idag erbjuds alla olika resenärer, vuxen som barn, nygifta som pensionärer. I denna serie fortsätter jag nu istället att titta närmare på olika områden där kryssningar förekommer, platser som kan rekommenderas som ett utmärkt alternativ till en enkel charterresa med familjen. Visst, under en charter får ni åka dit ni vill och spendera hela er semester på ett och samma ställe, kanske även ert favoritställe, men vad sägs om att få möjligheten att besöka många av de enastående platser som Medelhavet har att erbjuda, något som ni exakt kan göra genom att åka på en Medelhavskryssning. I första delen fokuserade jag på kryssningar som till större delen höll sig runtikring den västra delen av Medelhavet, med Frankrike och Italien samt Spanien som besöksplatser, varpå i denna del vi tittar närmare på den östra delen, och min personliga favorit i detta område med länder som Grekland, Cypern och Turkiet för att nämna några. Bilden här ovan visar kryssningsfartyg som anländer till Istanbul i Turkiet.

Två veckor runt Medelhavet

En vanligare typ av kryssning, framför allt här i Europa är en 12-dagars kryssning med ett flertal stopp under resans gång, vilket är ett utmärkt alternativ för den som verkligen vill se sig omkring och få ut det mesta av sin resa. Det finns en mängd olika kryssningsföretag som erbjuder denna typ av alternativ för den som är ute efter en något längre kryssning och få se stora delar av medelhavet under resan. Bland dessa hittar vi exempelvis Carnival där ni får gå ombord på deras enastående fartyg Carnival Freedom med hemmahamn i Rom. Resan tar er här från Rom, vidare runt Italien med stopp både vid Pompeji, Sicilen och Venedig, för att därefter besöka både Frankrike, Spanien och Kroatien, innan man vänder seglet hem igen. Som jag nämnde så är detta ett utmärkt alternativ om du vill åka på en avkopplade resa samtidigt som du får chansen att uppleva olika kulturer och miljöer, det bästa av alla världar.

Kryssa runt Grekland

Personligen föredrar jag östra delen av medelhavet över den västra, främst på grund av Grekland och dess oerhört goda mat och om jag då skulle välja, då hade det tveklöst blivit en kryssning runt den östra delen, med stopp i länder som just Grekland men också Turkiet, Cypern och Italien. Det finns ett flertal olika bolag som erbjuder er östra medelhavskryssningar i denna del av Medelhavet, och en rad olika paket som sträcker sig från några dagar upp till två veckors resande. Ser ni fram emot att ta en kryssning i detta område, då hade jag verkligen rekommenderat att ta den längre kryssningen, så att ni verkligen får ut det mesta möjliga från en sådan underbar resa. Tänk alla gudomliga platser ni skulle hinna med att besöka under två veckor ombord på ett förstklassigt fartyg, i gassande sol och underbar värme tillsammans med kristallklart vatten. Finns det något mer man kan önska sig på en semester med sina nära och kära?

Kryssa runt Grekland

Comments are closed.