Loading...
juli 15, 2018#

Kryssningar i Medelhavet del 2

Ett av det absolut bästa sätten att uppleva området som många svenskar drömmer om att åka till på semester, är med båt. Jag syftar här på Medelhavet, vilket är en destination som många av oss svenskar gärna vill besöka under sommarmånaderna, vare sig det rör sig om den franska rivieran, Italien, spanska fastlandet eller dess öar, det färgstarka öriket i Grekland eller längs med kusten i Turkiet. Dessa är bara några av de resmål som vi svenskar gärna åker till mellan maj och september månad.

Nackdelen med att flyga med charter är att vi mer eller mindre är fast vid en plats, under vår semestervistelse och på så sätt är våra möjligheter att resa runtomkring begränsade bortsett från dagliga utflykter, som bara kan ta dig så pass långt från hotellet man bor på, om man nu inte vill betala för två hotellrum samtidigt.

En semester på resande fot

En semester på resande fot

Ett sätt att undvika detta men ändå inte kompromissa på bekvämligheten, och lugnet som en semester bör leverera, men samtidigt också ha möjligheten att kunna se sig omkring och uppleva olika kulturer och länder. Vi svenskar åker gärna tillbaka till samma plats år efter år om det är så att vi gillar området och allt som följer med, men varför inte ta chansen och prova på något nytt, pröva en kryssning och möjligheten att vidga ens vyer ytterligare, se platser man inte tidigt upplevt och kanske hitta lite nya guldkorn.

Behöver inte kosta skjortan

Så fort man nämnet ordet kryssning så är priset det första man kommer att tänka på, då man förknippar kryssningar med drya prislappar men så behöver inte vara fallet, då du kan välja längden på kryssning du vill åka på. Du behöver inte vara ute på resande fot i två till tre veckor. Istället kan du njuta av en kortare kryssning som sträcker sig runt 7 till 8 dagar och ändå få chansen att uppleva vad en kryssningssemester har att erbjuda och allt detta utan att behöva spränga banken. En kortare kryssning av denna sort kan gå lös på omkring 6000 kronor vilket är ett helt enastående pris om ni tänker efter. Sju dagar ombord och möjligheten att besöka 2-3 olika länder under dessa dagar. Allt detta för endast 6000 kronor är nästan löjligt billigt och något man verkligen bör fundera på. Ni får allt vad er vanliga semester skulle erbjuda, så som solsken, god mat men också möjligheten att uppleva platser som ni kanske aldrig tidigare besökt eller ens funderat på att besöka. För er som föredrar att resa till Grekland, till exempel, då kanske en kryssning med utgång från Spanien, vidare till Frankrike och Italien, för att sedan återvända till Spanien, kan vara något som lockar. På detta sätt skulle ni få uppleva tre olika länder, deras kulter och framför allt deras enastående mat. Jag vet att min nästa resa till medelhavet, kommer att bli en av dessa veckokryssningar. Jag är precis som många av er, fast vid att åka till ett och samma ställe men nu vill jag vidga mina vyer och detta är tveklöst det bästa sättet.

 

Comments are closed.