Loading...
augusti 4, 2017#

Kryssningar i Medelhavet del 1

Efter att ha fokuserat på de olika typer av kryssningar som finns, eller kryssningar som kanske är bäst lämpade för olika typer av resenärer, tänkte jag nu istället skifta fokus från resenären och istället fokusera på området och de olika utbud och resor som erbjuds i regionen. I Asien hade vi exempelvis kasinokryssningar som är en populär typ av kryssning, något som också är populärt utmed Mississippifloden i USA. Vi har därefter det ”klassiska” kryssningalternativet i Karibien, där man i regel utgår ifrån en hamn i Florida för att sedan bege sig söder ut till Karibien och sedan återvända tillbaka, något som jag tänkte titta närmare på lite senare. Först ut tänkte jag dock fokusera på något som ligger oss svenskar närmare till hands och ett område som många svenskar är väl bekanta med, Medelhavet, en plats som en stor del av svenska befolkningen har besökt under en eller annan gång under sin livstid, i form av charterresor till länder som Spanien, Italien, Frankrike, Grekland, Cypern och Turkiet för att nämna några.

Om många av oss svenskar åker till Medelhavet på charterresor så är det betydligt färre av oss som väljer att kryssa runt i Medelhavet, något som jag verkligen kan rekommendera för den som inte har provat på detta ännu. Visst, vi har alla våra favoritländer som vi gärna vill besöka, om det så är för värmen, maten, kulturen eller lokalbefolkningen och många av oss väljer att återvända till samma land år efter år. Men för att vidga era vyer, varför då inte pröva på att åka på en kryssning runt om i medelhavet, där ni kan ta del av allt vad detta vackra område har att erbjuda samtidigt som ni får chansen att uppleva nya platser, nya länder som ni aldrig tidigare besökt. Vem vet, ni kanske stöter på en ny plats som blir ett nytt favoritresmål framöver, under resans gång.

Kortare tur för att prova på

När det gäller valmöjligheterna så finns det mängder av alternativ att välja mellan, både när det gäller kryssningens omfattning och antalet dagar som ni befinner er på resandes fot. Är ni inte riktigt säker på om detta är något för er, då kan en sjudagarskryssning vara ett utmärkt alternativ. Detta ger er möjligheten att få se delar av medelhavet, besöka ett par olika länder där ni under resans gång kan njuta av den sköna medelhavssolen intill poolen ute på däck. Det finns här kryssningar som utgår ifrån Spanien och där ni under resans gång får gå i land i både Frankrike och Italien, med ett flertal stopp utmed den italienska kusten och ön Sicilien. Bäst av allt är att ni kan hitta en resa som inte behöver kosta mer än mellan 5-6000 kronor, för sju dagar ombord med helpension. Under en vanlig charterresa hade ni fått nöja er med en av dessa platser, såvida ni inte vill förflyta er med bil, buss eller flyg och därigenom då tappa värdefull tid i solen, en kompromiss ni inte behöver göra ombord på ett fartyg. Och under sju härliga dagar kan ni få uppleva fransk kultur deras utsökta mat och deras goda vin, för att därefter avsluta resan med allt vad Italien har att erbjuda, ett land med en lång och färgstark historia.

Då ni erbjuds möjligheten att gå iland under resans gång kan ni även spendera tid på stranden om detta är något som lockar eller strosa runt i de olika kvarteren på orten och shoppa loss för allt vad plånboken tillåter.

Comments are closed.