Loading...
november 8, 2019#

Kryssningar i Asien

Asien är den absolutaste ytterligheten av alla världsdelar. Det finns en salig blandning av världsmetropoler och härliga tropiska öar, samt iskallt vinterlandskap och ett strandklimat som är hett. Resenärer kan uppleva vardagspulsen i Hong Kong, paradiset i Maldiverna och sätta guldkant på vardagen i Thailand. Genom att resa på en kryssning i Asien går det med utan några som helst problem att kombinera Asiens alla ytterligheter på en och samma resa.

Annars kan man enbart ha ett fokus på de delar man vill få uppleva. Kryssningar brukar vanligtvis delas upp i tre regioner – Norra Asien, västra Asien och södra Asien. Så det är bara att boka in en kryssning i Asien och det är inte bara fascinerande utan också ett härligt och underbart att se omvärlden med nya ögon.

Norra Asien

Det finns möjlighet att boka in kryssningar som har rutter i norra Asien. De resmål som inräknas i denna region är bland annat Japan, Taiwan, Kina och Sydkorea. Ett stort fokus på dessa resor till havs ligger på städer, historia och kultur. Under resan kommer man få uppleva sagolika platser som skiljer sig från hur man lever i västvärlden. Kryssningens längd ligger runt 14 dagar. Vill man enbart besöka Japan finns det företag som har rutter runt om i landet att välja och vraka mellan.

Västra Asien

Västra Asien

Det finns kryssningar som både är bara några dagar, men också som täcker en längre sträcka. En av de kryssningarna som är mest populära är den resrutt som avgår från Bombay i Indien och seglar in till Sri Lanka och sedan vidare ner till Maldiverna. Efter att ha tillbringat några dagar i Maldiverna beger sig fartyget tillbaka till Bombay. En lite längre kryssning går mellan Singapore till Dubai och det sker ett flertal stopp på vägen, då Indien tillhör höjdpunkterna. Ett antal rederier erbjuder kryssningar som avgår från Dubai till Abu Dhabi och längs resrutten utforskas Indiens västra kust med ett flera stopp.

Södra Asien

De allra flesta kryssningar i just södra Asien har en rutt mellan Hong Kong och Singapore. Under resans gång görs strandhugg i Vietnam, Kambodja, Malaysia och Thailand. Det innebär att resenärerna möter många olika konstraster, så som livliga stadspuls och härligt strandliv. Resan tar cirka två veckor, men det finns även kortare kryssningar. Dessa kan kombineras med några dagar i storstäder som till exempel Hong Kong och Singapore före eller efter kryssningen. Fördelen är att kryssningsterminalerna ligger på ett relativt bekvämt avstånd från städernas centrum.

Att tänka på inför en kryssning

Skolka inte från den obligatoriska säkerhetsgenomgången som genomförs på alla kryssningar. Det är alltid bra att veta vad som ska göras om utifall det händer något akut. Även om man beställer en flaska vin till maten behöver man inte dricka upp den samma kväll, utan det går att spara till nästkommande middagar. Glöm inte bort att läsa dagsprogrammet, för det delges mycket information. Dels vilka aktiviteter det finna, samt vilken klädkod som gäller och vilket resmål som besöks. Det kan vara all idé att boka in sig på populära shower eller om man vill besöka en specialrestaurang, då dessa oftast blir fulla ganska snabbt. Dessa var några goda råd och tips att ha i åtanken.

Comments are closed.