Loading...
maj 19, 2017#

Kryssningar för seniorer och pensionärer

Att åka ut på kryssning som senior eller pensionär är väldigt populärt, oavsett vart i världen du befinner dig. Dessa kryssningar ger i regel allt det resenärerna är ute efter, vare sig det gäller lugn och ro eller mer fart och fläkt men där allt ligger nära och inom behagligt avstånd. Något som blir allt mer vanligt, framför allt i USA är pensionärer som istället för att flytta in på ett ålderdomshem, väljer att mer eller mindre flytta in ombord på ett kryssningsfartyg. När dom börjar räkna efter vad de tvingas betala varje månad för att få bo på ett någorlunda bra ålderdomshem med allt som där ingå kontra vad det kostar att åka på kryssning efter vartannat, då blir månadskostnaden nästintill det samma men ombord, får då resenären ta del av all den lyx och flärd som följer som resenär. Dom får nya sängkläder var och varannan dag, stort utbud av mat att välja mellan och nya miljöer varje dag, istället för att titta ut genom fönstret på ett ålderdomshem och se samma sak, dag ut och dag in.

Äventyrskryssning

För de äldre som är ute efter lite fart och fläkt och som ännu inte beslutat sig för att varva ner, då är just äventyrskryssningar ett bra alternativ och även ett populärt koncept bland just seniorer. Här ges resenärerna möjligheten att bege sig ut på en rad olika typer av expeditioner beroendes på vad för typ av kryssning man valt. Det kan vara allt från enklare landsättningar till mer invecklade äventyr så som valskådning och liknande.  I många fall erbjuder kryssningsföretagen även kampanjer för seniorer, vilket gör att detta än mer tilltalar den äldre generationen.

Seniorkryssning

Ur många aspekter skulle vi nästan kunna lägga både senior- och singelkryssning i samma kategori men ändå inte. Visst är det många äldre som beger sig ut på en kryssning utan sällskap, i hopp om att finna den ”rätta” under kryssningen, men samtidigt är det också många äldre par som nu njuter av sin ledighet efter år av slit och jobb. Detta är också något som kryssningsfartygen är väl medvetna om, vilket i sin tur resulterat i att man har tagit fram och tillämpat en mängd olika kryssningsalternativ enbart för seniorer. Dessa typer av kryssningar kan exempelvis innefatta att det är barnförbjud ombord, att själva resandet går I ett lite lugnare tempo där fartygen ligger i hamn lite längre än normalt, nöjen ombord är mer riktade mot den äldre generationen samt att vissa kryssningar har speciella teman, för att locka till sig gäster med likvärdiga intressen.

Det som är populärast bland den äldre åldersgruppen är mindre kryssningsfartyg jämfört med dessa enorma skepp som tar över 2000 gäster, samt kryssningar som går upp och ner på olika floder runt om i världen, istället för havskryssningar.  Detta skapar en betydligt lugnare och mer harmonisk miljö för resenärerna, istället för högljudd musik, omgivna av festande ungdomar.  I många fall kombinerar även kryssningsfartygen resan med att anordna föreläsningar ombord, för att stimulera hjärna och hålla den aktiv.

Comments are closed.