Loading...
maj 7, 2017#

Kryssningar för familjen och nygifta

Att resan med barn är inte alltid det lättaste, speciellt inte om man har småbarn. Men kryssningar med fokus på barnfamiljer, underlättar verkligen resandet för familjen, samtidigt som föräldrarna inte behöver vara allt för oroliga över vad omgivning ska tycka om barnen råkar bli inte högljudda eller ha för roligt. Andra resenärer på en sådan kryssning är inställda på vad som komma skall och inte heller allt för berörda över lite liv och rörelse, snarare tvärt om. Därför tänkte jag nu titta lite närmare på vad utbudet är för barnfamiljer, följt av utbudet för nygifta, som kanske inte nödvändigtvis kommit så långt i sitt förhållande ännu, att barn finns med i bilden.

Kryssning för hela familjen

När det gäller familjekryssningar så måste väl Disney Cruise Line ligga väldigt högt upp på listan över potentiellt val för familjen. Är man ute efter den ultimata resan med sina barn, ombord på ett fartyg, då är det med Disney Crusie Line man ska åka. Andra aktörer inom denna genre är även Carnival Cruise Lines och deras så kallade “Fun Ships”, Norwegian Cruise Line och deras program dom kallar för “Kids’s Crew” som riktar in sig mot barn i åldrarna 2-17, Royal Caribbean med deras enorma fartyg där ni kan hitta stora utmaningar och nöjen för barn så som bergsklättring, isrink, ofantligt utbud av pooler och diverse olika program för barn, anpassade efter olika åldersgrupper. Familjekryssningar är något för hela familjen, barn som vuxna och bland favoriterna tillhör kryssningar i Medelhavet med dess lugna vatten. Bäst av allt är att det inte kräver någon lång flygtid för att nå hamnen varifrån fartyget utgår, som exempelvis Southampton i England!

Under en familjekryssning kan föräldrarna slappna av i solen väl medvetna om att deras barn är i säkra händer, bland utbildad personal. Dom flesta kryssningarna idag erbjuder resor till familjer med barn i alla åldrar, från spädbarn och uppåt. Det enda som kanske kan vara ett problem är att hitta boende som passar hela familjen, då det inte alltid erbjuds lösningar som passar alla, eller alla plånböcker.

Kryssning för nygifta

Smekmånadskryssning är väl raka motsatsen mot en familjekryssning. På sin smekmånad vill man kanske ha lugn och ro, njuta av en underbar resa i romantisk miljö med sin partner, och kanske även öva på att bli gravid. Oavsett vad så är det onekligen två kontraster, familjekryssning och kryssning för nygifta.

När det gäller smekmånadskryssning, från kryssningsbolagets sida, är att göra upplevelsen till en resa som paret sent kommer att glömma, att ge dem en bekymmersfri och oförglömlig tid ombord med det där lilla extra. Innan ni väljer kryssningsföretag, se till att ni verkligen läser igenom allt vad som erbjuds i dessa paket. Vissa företag går verkligen den där extra milen för att göra er resa oförglömlig så försök hitta den pärlan bland det stora utbudet. Och självklart, se vad tidigare par har sagt om upplevelsen, detta är något ni bör lägga störst vikt på av allt, tidigare resenärers erfarenheter är den bästa feedback ni kan få inför ert val.

Comments are closed.