Loading...
maj 22, 2017#

Kryssningar för ensamresenären

Det är kanske inte alltid som att vi har någon att resa med. Du kanske är singel eller nyligen blivit änkling men detta ska inte hindra dig från att bege dig ut på öppet hav och njuta av en kryssning. Med anledning av detta har jag därför valt att titta lite på utbudet av singel- eller ensamkryssningar som finns där ute. Utöver ensamkryssning tyckte jag att det kan vara passande att åka på en mat- och vinkryssning, njuta av lite god mat och än goda dryck och vem vet, kanske hitta någon likasinnad ombord, endast tiden kan utvisa.

Ensamkryssning

Ni som funderar på att resa ensamma på en kryssning bör observera att de mesta av de priser som listas online gällandes kryssningar är priser där arrangörerna utgår ifrån att det är två personer som reser och bor i hytten. Planerar ni att resa ensam, räkna då med att ni kan tvingas betala det dubbla som står listat. I många fall har företagen en mindre tilläggsdel som ger er alla avgifter som ensamresande, så att ni inte får en chock när det är dags att betala Tilläggen för att resa som ensam varierar stort beroendes på vilket företag ni reser med. Det kan röra sig om allt från 110 % upp till hela 200 % tillägg och ni kan tvingas betala allt från 55 till 100 % av det normala priset som listas online. Var noga att kontrollera exakt vad som gäller innan ni sätter igång och boka er resa. Men å andra sidan, en kryssning är nog betydligt bättre och roligare om man kan genomföra den med ett trevligt sällskap vid sin sida.

Mat och vinkryssning

Kryssningar med fokus på mat och vin har syftet att utvidga dina vyer på internationell mat och dryck. Dessa resor ger gästerna möjligheten att få uppleva denna kulturella och sociala aspekten vid varje landstigning under resans gång. I detta inkluderas lokala måltider och specialiteter, vinrekommendationer tillsammans med diverse mattraditioner under något som inte kan kallas för annat än en underbar gastronomisk resa.

Gästerna får även ta del av matlagningskurser, mat- och vinprovning samt tips och recept på hur man lagar bästa tänkbara lokala maträtter med alla de smaker och lukter som följer. Kockar från Le Cordon Bleu kommer alltid att finnas till hands under dessa typer av resor för att hjälpa till med instruktioner och matlagningen, så att ni hittar fatt i er inre kock!

I mångas ögon är vin den bästa tänkbara drycken till en god måltid, något man också fokuserar på under dessa resor. Resenärerna under dessa resor erbjuds en bättre förståelse om viner, vad som gör ett vin bra och dåligt, hur olika viner går bra ihop med olika rätter och att lägga grunden till ett bättre förstående och uppskattning för denna, gudarnas dryck. Med ombord finns vinexperter tillsammans med erfarna sommelierer för att guida resenärerna på bästa tänkbara sätt så att när resan är över, kommer resenären ha en helt ny värld öppnat framför sig, en värld av vin.

Comments are closed.