Loading...
mars 15, 2019#

Kryssning med Hurtigruten


Att ta en kryssning med Hurtigruten skulle ju kännas sådär lyxigt och skönt, faktum är att du enkelt bokar via ett vanligt resebolag, exempelvis resia.se. En resa ligger per person är ganska dyr men du får valuta för pengarna då restiden är på 7 dagar samt att du reser igenom olika länder och städer, samt får se en hel del upplevelser längs rutten. Genom denna resa kommer vi att lägga till i 34 olika hamnar.

Destinationer att få uppleva och se

Resan avgår från Arlanda flygplats i Stockholm och flyget beger sig mot Oslo, Kirkenes. Där övernattar man en natt för att sedan vara pigga och utvilade när resan tar fart. Man har möjlighet att upptäcka staden och sedan på kvällen avnjuter man en middag ihop med sällskapet. Detta är en gruppresa då man bekantar sig med hela resesällskapet. Dagen efter äter man frukost för att sedan bege sig mot kajen där MS Kong Harald har lagt till att för att sedan ta sällskapet ut till havs. Resan har börjat, nu är det bara att njuta och koppla av till de vackra vyer du snart kommer att få uppleva. Innan avgång så äter man lunch ombord på båten. Fram på eftermiddagen är det dags att lägga till i Vardø som är Norges ostligaste hamn och även Norges äldsta stad. Resan fortsätter och sista stoppen för idag blir Berlevåg.

Destinationer att få uppleva och se

Nu är det dags att bege sig till Norges nordligaste stad Honningsvåg där det finns ca 2800 invånare och som även är Nordkaps huvudstad.
Här kan man få se sommartidens midnattssol. Ett stopp i Hammerfest där du ser makalösa glaciärer, vita stränder och klimat med fjordar. Man kan välja att avnjuta utsikten genom en panoramasalong eller ute på däck. Vi besöker gemensamt ishavskatedralen som är Europas största utsmyckad glasmosaik, vi lyssnar på folkmusik, psalmer och klassisk musik dagen till enda. Lofoten och Vesterålen är en liten ögrupp som vi kommer att passera denna dag av resan, detta är även en höjdpunkt på resan. Stokmarknes är orten där Hurtigruten grundades för 120 år sedan och där lägger vi till. Resan fortsätter mot Raftsundet som är ett trångt sund. Finns tid och att vädret är med oss så. Trollfjorden, ett ställa där bredden bara är 100 meter, 2 km lång sträcka. Man kan nästan känna bergsväggarna när fartyget passerar igenom. Svolvaer är huvudorten i Lofoten även en populär plats för klättrare, här stannar vi till och njuter av den vackra naturen och det vackra ljuset som lockar många konstnärer. Nu har vi nåt Trondheim som är Norges första huvudstad, vi besöker katedralen och får en guidad tur. Vi fortsätter mot Kristiansund. Sista dagen av resan så äter vi frukost innan vi åker vidare och lägger till i Bergen. En sista lunch avnjuts och när vi kommer iland så väntar en buss som ska ta oss till flygplatsen och hem mot Stockholm igen, denna resa gjorde på 7 dagar och 2400km lång.

Comments are closed.