Loading...
juni 8, 2017#

Kryssning för den som söker avkoppling del 1

Orsaken till att man beger sig ut på en kryssning varierar från person till person. Alla har vi våra olika mål eller saker vi vill uppnå med att bege oss ut på sjön, om det så är under bara ett par dagar eller för den som beslutat sig för att kryssa jorden runt. Med anledning av detta beslöt jag mig för att dyka djupare i ämnet kryssningar där jag fokuserat på olika kryssningskategorier, så som kryssningar som kanske är bäst lämpade för familjen och nygifta, seniorer och ensamresenärer. Vi är nu framme vid nästa kategori, där en av resenärens huvudorsaker handlar om avkoppling, att kunna komma bort från vardagen, stress och jobb och att kunna koppla av och göra vad man vill, när man vill. Här nedan tänkte jag lista några olika alternativ som kanske kan vara passande för just denna typ av resenär och först ut har vi temakryssning.

Temakryssning

Du som resenär kan bege dig ut på en kombinationskryssning, där du bjuds på lyx ut i fingerspetsarna i kombination med ett speciellt tema som ligger dig varmt om hjärtat, något som du gillar att göra och som får dig att koppla av, vare sig det rör sig om en hobby, passion eller bara något du uppskattar. En temakryssning är precis som det låter, en kryssning där man under delar av resans gång fokuserar på ett specifikt ämne eller handling. Det kan röra sig om allt från en bokkryssning där det diskuteras böcker till en matlagningskryssning eller en vinkryssning. En temakryssning skiljer sig kanske inte så värst mycket från en vanlig kryssning bortsett från att resenären erbjuds att ta del av dessa unika upplevelser. Har du en stor passion för att exempelvis laga mat och detta får dig att slappna av, varför då inte åka på en temakryssning som fokuserar på exklusiv matlagning, där du får pröva på att laga maträtter från kulturer du aldrig tidigare prövat på. Lär dig laga vietnamesisk mat eller hur man lagar den perfekta italienska rätten med färsk pasta som du gör helt själv. Detta kan också vara ett unikt tillfälle för ensamresenärer att få möta andra individer som delar ens egna intressen. När sedan dagens kurs är över, kan du återgå till att göra absolut ingenting om detta är nu vad du föredrar, lägga dig vid polen, sätta dig på däck och avnjuta ett glas vin i strålande solsken. Om detta inte låter avkopplande, ja då vet jag inte riktigt vad som skulle kunna hjälpa er.

Lyxkryssning

Som jag nämnde här ovan så skulle en kombinationsresa av lyx- och temakryssning kanske vara ett perfekt sätt att koppla av på, men är ni inte ute efter att göra något alls utan bara vill koppla av och bli omhändertagen och uppassad på, ja då finns det egentligen bara ett alternativ och det är en riktig lyxkryssning. Men en resa av denna typ lämnar också ett stort hål i plånboken, men det ni får för priset, kontra den avkoppling och lugn och ro som ni kan ta del av, kan i många fall göra det mer än värt var enda krona ni spenderar.

En lyxkryssning innebär bland annat att allt är inkluderat i priset, hytten är i regel betydligt större jämfört med vanliga kryssningar, ni har folk som står redo att hjälpa er med allt ni kan tänka er under resans gång, genom en så kallad concierges service och självfallet erbjuds ni också rumservice om ni inte ens vill lämna hytten när ni blir hungrig. All mat och dryck är som sagt inkluderat i priset och det ni erbjuds ombord saknar motstycke, där man har kockar av absoluta toppklass som lagar måltiderna. Fartygen som erbjuder dessa typer av kryssningar är dock i regel något mindre än dom riktigt stora bjässarna på havet men det är också så att man kan erbjuda dig som resenär en mer personlig service, då personalkvoten kontra resenärerna ombord är betydligt högre i jämförelse med dessa större fartyg.

Comments are closed.