Loading...
april 29, 2021#

Kryssa billigt

Kryssa billigt

Vem har inte drömt om att segla sig fram i skärgården eller kanske runt dem grekiska öarna? Segling är en väldigt populär aktivitet som passar alla oavsett ålder. Det många inte vet är att det inte behöver kosta skjortan och att man absolut inte behöver ha en egen båt utan man kan komma billigare undan. Denna artikel kommer att ta upp olika tips om hur du kan segla dig fram billigt och bra. Och det finns flera olika alternativ

Segling behöver inte vara dyrt

Segling är en fantastiskt trevlig aktivitet och hobby och för att kunna segla behöver man naturligtvis kunskap och gärna erfarenhet. I Sverige har man en lång erfarenhet av segling och det finns olika seglarsällskap och klubbar över hela landets kuster och inte minst i Stockholm och Göteborg. För många seglare är en egen båt den stora drömmen men faktum är att man inte behöver äga en egen segelbåt för att kunna segla ut på havet. Vil man ge sig ut på egen hand så ska man naturligtvis ta olika certifikat och sjökort och man kan med fördel gå med i någon förening eller ett sällskap där man sedan kan hyra båtar för segling.

Segling behöver inte vara dyrt

På så sätt kan du hyra en båt och ge dig ut på segling. Det blir naturligtvis mycket billigare och du slipper tänka på allt det där tråkigt som båtplats och annat. En sak som har blivit stor på sistone när det egentligen kommer till alla fordon är så kallade pooler där det finns företag som själv äger båtar i alla klasser och där man sedan kan bli medlem i den så kallade poolen och man betalar en månadsavgift och man kan på så sätt kan hyra en båt när det passar en. Detta fenomen har blivit mycket större utomlands där man i dem allra flesta lände som Kroatien, Spanien, Grekland om många fler kan hyra en båt via en pool eller en sedvanlig uthyrning. Fördelarna med att hyra via pool är att det ingår försäkringar och mycket annat viktigt och sådant är extremt viktigt att ha koll på om man är utomlands där andra regler och lagar gäller och därför rekommenderas detta istället för en sedvanlig uthyrning hos en privatperson.

På så sätt kan ju segla antigen hemma i Sverige eller utomlands och bara njuta och det blir ju självklart till en mycket längre kostnad än att äga en båt själv. Utomlands finns det speciella företag som även har svenska representanter där man kan få hjälp och råd vid en eventuell hyrning av en segelbåt och därför är det alltid bättre att gå igenom ett företag som är väletablerat och man kan med fördel alltid kolla runt på nätet efter recensioner och råd. Att segla är att njuta och är man inte en av dem med egen båt så finns det fortfarande många alternativ att kunna segla och njuta av livet. Och faktum är att det många gånger är rätt skönt att inte äga varken båt eller bil för den delen men allt det bekymmer som kommer till. Så ta chansen och hyr en segelbåt och segla ut så långt det bara går.

Comments are closed.